Trandafiri aperitiv

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 15 Mar 2013 | 7168 vizualizari

 

Le-am savurat la Rocsi, Merișor, Madi, Sufletista! Musai a fost să le probez și live nu numai online! Super faine!

 

INGREDIENTE

  • ouă 6 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 1 pahar,
  • lapte degresat 1 pahar,
  • apă minerală 1 pahar,
  • sare iodata,
  • praf de copt 1 plic,
  • ceapă verde 1 legătură,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ciuperci pleutorus 500 g,
  • costiță afumată 300 g,
  • măsline feliate 200 g,
  • mărar 1 legătură,
  • mozzarela cca. 100 g,
  • oregano,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri aperitiv:

Cele 2 feluri de ceapă se curăță, se spală și se toacă mărunt, apoi se înăbușesc în puțin ulei, acoperite la foc mic cca. 5 minute.

Între timp ciupercile spălate, curățate se toacă mărunt, apoi se adaugă peste amestecul de ceapă, împreună cu costița mărunțită și se lasă la călit cca. 10 minute la foc mediu, până se îmbină gusturile. Între timp ouăle se bat energic cu uleiul, laptele și apa, cca. 5 minute, apoi se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt, amestecându-se până se omogenizează toate ingredientele. Amestecul obținut se adaugă peste combinația de mai sus.

Se toarnă aluatul obținut în forme de brioșe, ce se acoperă cu felii de mozzarela, apoi se pun la copt, la foc mediu ptr cca. 30 de minute. După ce au trecut testul scobitorii, se scot din cuptor, se lasă să se răcească în formă.

Se servesc reci sau calde! Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Sidy 1

16.03.2013, 07:12

Daca mai ai un trandafiras din asta delicios, vreau si eu pentru micul dejun

moi_miruna 1

04.06.2013, 17:08

Ce cantitate de faina se pune?

Panacris 1

04.06.2013, 17:58

Miruna, făină cât cuprinde, cca. 6-7 limguri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cartofi (Tortila)